10 tips om veilig van de zomer te genieten!

Sport- en spelkamp ACES Wichelen 2021

Nadat we vorig jaar ons sportkamp hebben moeten annuleren, kregen we afgelopen week groen licht om het dit jaar wel te organiseren!

WIE

Zowel voor aangesloten als niet-aangesloten atleten, geboren tussen 2008-2015.

Opgelet! Er is momenteel een maximum van 45 atleten!

WANNEER

Van maandag 9 augustus t.e.m. vrijdag 13 augustus, 9u00 tot 16u00.Er is opvang voorzien vanaf 8u00 tot 17u00.

WAAR

Atletiekpiste 'De Cirkel' te Schellebelle

Ingang ter hoogte van Hoekstraat 2

KOSTPRIJS

De inschrijving is pas definitief na het overschrijven van 75 euro op volgend rekeningnummer BE50 7370 3076 5918

WAT MEENEMEN

- Lunchpakket (3uurtje wordt aangeboden door club)

- Flesje water (heropvulbaar)

- Spikes (voor diegene die er hebben)

- Schrijf of label jassen, flesjes, rugzakken,...

- Pas je sportkledij aan, aan het voorspelde weer

INSCHRIJVING

Zie rubriek 'Sportkampen' om in te schrijven.

FLYER SPORT EN SPELKAMP ACES 2021
PDF – 3,6 MB 21 downloads

Corona-update 8/05/2021

Hieronder krijgen jullie een overzicht van de coronamaatregelen die zullen gelden vanaf 10 mei 2021:

 

- Vanaf maandag 10 mei zullen de maximum aantal atleten per trainingsgroep verhoogd worden naar 25 atleten (bevestigd door Sport Vlaanderen). Jullie zullen zien dat de aantallen in Playdat zijn aangepast.

 

- Het betekent niet omdat de groepen groter mogen dat de trainingsgroepen niet gesplitst kunnen worden. Kijk dus voor de training in de Playday-chat naar de groepsverdeling.

 

- Inschrijven voor een training is nog altijd verplicht! Wie niet ingeschreven is voor een training zal helaas niet kunnen deelnemen aan de training. Jullie zullen opgebeld worden om je kind(eren) terug op te halen.

 

- De kans bestaat nog altijd dat een training wordt geannuleerd. Jullie zullen hiervan zo snel mogelijk op de hoogte gebracht worden.

 

- De jeugdtrainers doen hun uiterste best om zoveel als mogelijk trainingen aan te bieden. Maar sommige trainers hebben in de maand mei en juni andere verplichtingen (stages, examens, werk, ...)

 

- Als op een trainingsdag geen training gepland staat, dan zal er helaas geen training kunnen voorzien worden voor de trainingsgroep.

 

- Inschrijven voor een training gebeurt via Playday. Je kan tot ongeveer 18u00 op de dag zelf inschrijven voor een training. Inschrijven via de chat is niet mogelijk.

 

- De atleten verzamelen nog altijd aan de juiste verzamelplaats. Deze wordt voor de training meegedeeld in de Playday-chat.

 

- De weekendtrainingen die gepland staan en waar er al voor is ingeschreven zullen blijven deze maand.

 

- Er geldt nog steeds een mondmaskerplicht voor alle +12jarigen op de accommodaties. Enkel tijdens het sporten mag je deze afzetten. Na de (eigen) training gelieve je mondmasker terug op te zetten.

 

- Trainers geven nog altijd training met een mondmasker.

 

- Het trainingsmateriaal wordt steeds ontsmet.

 

- Toiletten zijn nog steeds gesloten. Ga dus voor de training naar het toilet.

 

- Het clubhuis is nog steeds gesloten en enkel toegankelijk voor bestuursleden, trainers en EHBO.

 

- Toeschouwers (ouders, broers/zussen, grootouders, tantes/nonkels, ...) zijn niet toegelaten tijdens de training. Jullie mogen wel de accommodatie betreden tijdens het brengen en ophalen van jullie kind(eren).

 

- Het is nog altijd aanbevolen om 1 hobby per kind te kiezen. 

 

- Wie zich ziek voelt, ziek is of symptomen vertoont of laag/hoog risicocontact is blijft thuis. Verwittig de jeugdcoördinator indien je een covidtest ondergaat zodat hij zich kan voorbereiden voor de eventuele latere maatregelen bij een positieve covidtest.

 

Het bestuur en jeugdtrainers danken jullie voor jullie begrip.

 

Coronavirus: BLIJF ALERT!

Athletes Community Award 2020

Het jaar 2020…

Het is voor vele mensen een apart jaar geweest!

In maart een eerste lockdown en in november werd dit voor een tweede keer realiteit.

Het is geen gemakkelijk jaar geweest, voor niemand, ook niet voor onze sportclub ACES.

Wij waren genoodzaakt om, net zoals veel andere sportclubs, onze stratenloop “de 10 van Wichelen” en onze veldloop en volksloop in Berlare, te annuleren. Maar dat heeft ons als club niet gedemotiveerd en wij bleven ons inzetten voor onze jeugdatleten, atleten van Team 2B en joggers.

Ondanks dat onze oudere atleten en joggers helaas niet meer kunnen verder trainen in groep, kan onze jeugd dit gelukkig wel nog.

Elke jaar worden tijdens de World Athletics Awards enkele prijzen verdeeld. Tijdens een virtuele uitreiking, waar Armand Duplantis en Yulimar Rojas tot atleten van het jaar werden verkozen, bleef ook de Athletes’ Commission niet blind voor de vele inspanningen van alle sportclubs.

De atletencommissie van World Athletics, waarvan Kevin Borlée lid is, reikt hun Athletes Community Award dit jaar uit aan alle sportclubs, zowel amateurclubs als professionele clubs, als blijk van erkenning van hun inspanning.

Daarom vermelden wij fier dat ook ACES Wichelen deze award heeft ‘gewonnen’ en zijn we blij dat al onze inspanningen van afgelopen jaar beloond worden.

Wij zijn trots op deze prijs en wij blijven met z’n allen lopen, werpen en springen!

Sportieve groetjes,

De trainers en het bestuur van ACES Wichelen

Nieuwe methode aanwezigheden

Na een kleine test-periode door de trainers en enkele willekeurige ouders is er, na hun feedback, beslist om een nieuwe methode te gebruiken.

 

WAT KAN DE PLAYDAY-APP?

 

1) Dit nieuw programma is zeer belangrijk omdat het de aanwezigheidslijst zal vervangen!

Vanaf 1 januari 2021 zal er na de training dus GEEN aanwezigheidslijst meer zijn, maar zullen jullie, de ouders, de aanwezigheden zelf op voorhand moeten doorgeven via de app.

Door de aanwezigheden op voorhand te bevestigen zal je je kind(eren) verzekeren voor de training. Als dit niet gebeurd is, kunnen wij jullie kinderen niet verzekeren voor de training.

 

2) Alle trainingen, wedstrijden, activiteiten, ... zullen te zien zijn op een persoonlijke kalender per atleet. Wie meerdere atleten heeft kan ook steeds gebruik maken van het gezinsoverzicht.

 

3) Je kan communiceren/chatten via de agenda met andere ouders, andere trainers,...

 

4) Er is de mogelijkheid om foto's, video's, bestanden te delen via de agenda

 

5) Mogelijk om andere ouders te laten weten dat je eventueel kan carpoolen voor een training, wedstrijd, activiteit,...

 

6) Je kan je eigen persoonlijke agenda en de sportagenda van je kind(eren) integreren met elkaar!

 

Via mail vinden jullie een handleiding om de app (via telefoon of internet) te installeren en je te registreren.

Ook staat er vermeld hoe je je kind(eren) op aanwezig kan zetten, chatten, ...

 

Als het niet lukt om te registreren, neem dan zeker contact op! Dan help ik waar het kan!

Online inschrijvingen: Atletiekseizoen 2020-2021

Vanaf vandaag is het mogelijk om online in te schrijven voor het nieuw atletiekseizoen. Link kan je verkrijgen via mail.

 

Houd rekening met de leeftijdsgroepen voor dat atletiekseizoen:

- Kangoeroes: 2014-2015

- Benjamins: 2012-2013

- Pupillen: 2010-2011

- Miniemen: 2008-2009

 

Wie hulp wil bij deze inschrijving kan volgende video bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=Q999LC1C1tQ

 

Ook het formulier voor de mutualiteit kan online gedownload worden. Deze video kan je hierbij helpen: https://www.youtube.com/watch?v=oSIUgpvPHm0

 

De betalingsinstructies worden vermeld ná de inschrijving. Geen paniek! De betaling (bij alle opties, behalve bij overschrijving) dient uitgevoerd te worden op het bankrekeningnummer van onze tussenpersoon (Kevin Gunst).

 

Meer info in verband met de bestelling van kledij volgt nog.

Infobrochure 2020 2021
PDF – 787,8 KB 100 downloads

Meeting Gentbrugge 13/09/2020

Op een zonovergoten zondag gingen 10 Wichelse Ratjes de laatste wedstrijd van dit speciaal zomerseizoen. Diaz Van de Cauter en Finn Laenens kwamen beide in actie op de 60m en verspringen bij de benjamins jongens. Diaz sprong 3m34 ver en liep naar 10"87 op zijn 60m. Finn had bij het verspringen een mindere dag, hij sprong 2m75 en hij bleef net boven de 11 seconden op zijn 60m. 11"07 was zijn resultaat. Rosalie Storme kwam, door een misverstand, enkel in actie op de 60m. Zij snelde naar een 12"19. Bij de pupillen kwamen er 4 Wichelse Ratjes aan de start. Nore Vyncke liep naar een mooie 14"34 op de 60m horden, stootte de kogel 3m59 ver en liep op een tactische 1000m naar 4'07"10. Saartje De Smet stootte de kogel 4m34 ver en liep op haar 1000m naar een nieuw persoonlijk record van 4'33"40. Pepijn Storme kwam op de 60m horden in aanraking met een van de hordes. Maar Pepijn liep voort, ondanks hij volledig uit zijn ritme was. Hij liep naar een 15"35. Op zijn 1000m wist Pepijn zich kranig te verweren tegen al zijn clubgenoten en met een spannende eindspurt liep hij naar 3'40"71. Winter Van de Cauter had een totale offday bij het kogelstoten. Hij stootte de kogel 3m97 ver. Op zijn 60m horden bleef hij mooi zijn ritme aanhouden en liep naar een 14"29. Maar Winter was vooral gebrand voor zijn eerste 1000m ooit op een piste. Hij startte snel en zijn clubgenoten wisten niet wat er gebeurde. Hij snelde naar 3'28"99 en dit als 1ste jaars. Knap werk! Dan hadden we nog 3 Wichelse miniemen. Eva Holsbeke wierp de speer 11m43 ver en bleef bij de 1000m net boven haar persoonlijk record met een knappe 3'38"36. Luna Van De Wiele spurtte op haar 150m naar een mooie 23"11 en wierp de speer 12m29 ver. Louis Santens kwam als enige Wichelse jongen aan de start bij de miniemen. Op zijn 150m liep hij naar 25"89, wierp zijn speer 7m90 ver en met een 4'00"61 wist hij een nieuw persoonlijk record te lopen op zijn 1000m.

Even vermelden dat Lotte De Bock en Daan De Bock naar Izegem gingen. Lotte sprong 2m43 ver, liep op haar 60m naar 10"89, wierp 15m54 ver bij hockeybal en snelde naar een 2'13"14 op haar 600m. Daan liep naar 10"27 op zijn 60m, wierp 22m84 ver bij hockeybal en sprong 1m00 hoog.

Jonas Verschuere trok naar Zele. Hij liep, met een nieuw ACES-record, naar 10"54 op zijn 80m. Hij sprong 5m03 ver en bij het hoogspringen sprong hij een nieuw ACES-record met 1m51. Hij stootte de kogel 8m84 ver en liep op zijn 1000m met 3'11"67 naar een nieuw ACES-record.

Meerkamp Gentbrugge 2020

Er stond nog eens een (vrije) meerkamp op het programma voor onze Ratjes. 6 Wichelse Ratjes kwamen in actie. Saartje De Smet liep 10”93 op haar 60m, sprong 3m70 ver en liep op haar 1000m naar een 4’51”08. De proef waar Saartje het meeste ‘schrik’ voor had was discuswerpen. Maar na een spoedcursus wierp ze de schijf toch naar een mooie 8m12. Ze behaalde een eindtotaal van 544 punten. Maïte Van Britsom liep naar een 9”06 op haar 60m, sprong 3m70 ver, wierp bij discus de schijf 12m78 ver en liep op haar 1000m, nadat ze eerst te lang bang afwachtte, naar een 3’56”08. Haar eindtotaal stond op 1504 punten. Daan De Bock liep op zijn 60m naar 10”40, sprong naar een knappe 3m61 bij het verspringen, wierp de schijf 12m60 ver bij discus en liep op zijn allereerste 1000m naar een mooie 3’51”65. Hij behaalde op zijn 4-kamp een eindtotaal van 1206 punten. Eva Holsbeke liep naar een 13”30 op haar 80m, behaalde een worp van 11m08 bij discus, sprong 3m59 ver en liep naar 3’46”07 op haar 1000m waarmee ze een nieuw ACES-record bevestigde. Haar eindtotaal stond op 1184 punten. Louis Santens snelde naar een 13”21 op de 80m, wierp bij discus de schijf 13m32 ver, sprong bij het verspringen naar 3m51 en liep op zijn 1000m naar een 4’09”77. Hij behaalde op zijn allereerste meerkamp het mooie resultaat van 1056 punten. Jonas Verschuere spurtte naar 10”63 op zijn 80m, sprong met 5m10 naar een nieuw ACES-record bij het verspringen en na een spannende eindsprint snelde hij met 3’17”24 naar een nieuw ACES-record op de 1000m Hij behaalde op zijn 4-kamp het knappe resultaat van 2508 punten.

Meeting Gentbrugge 2020

Eindelijk na een lange tijd stond de eerste officiële meeting gepland te Gentbrugge. 12 Wichelse Ratjes verdedigden samen met de clubmakkers van Gent onze clubkleuren. Bij de benjamins meisjes kwamen 2 Wichelse Ratjes aan de start. Diede Goeman nam deel aan de 60m en verspringen. Diede verweerde zich sterk tijdens haar reeks en kwam over de streep met als 10"66. Ze sprong ook nog 3m21 ver. Erika Verhoeyen nam deel aan 60m, verspringen en hockey. Erika sprintte naar 10"66, sprong 3m49 ver en wierp de hockeybal naar een mooie 15m32. Bij de benjamins jongens zagen we 1 Wichelse Ratje. Diaz Van de Cauter verbaasde iedereen om bij hockeybal over de 30m te werpen. Hij wierp de bal 31m57 ver, waarmee hij direct ook het ACES-record verbetert. Verder sprintte hij naar een 10"60 op de 60m en sprong hij 3m49 ver. Bij de pupillen meisjes waren Maite Van Britsom en Saartje De Smet terug van de partij. Maite stootte de kogel 5m25 ver. Bij 60m horden sprintte ze naar een 11"98 en op de 60m naar een 9"22. Bij verspringen sprong ze 3m78 ver. Saartje had zich ingeschreven voor verspringen en kogel. Ze stootte haar kogel naar een knappe 4m52 en sprong 2m76 ver. Bij de jongens zagen we Arthur Verhoeyen deelnemen aan hoogspringen, hockeybal, 60m horden en de 60m. Bij 60m sprintte hij naar een snelle 9"45 en bij 60m horden naar 12"82. Bij hockey wierp hij de bal 34m07 ver en bleef hij bij het hoogspringen 6cm onder het ACES-record met een knappe 1m30. Ook Winter Van de Cauter was van de partij. Hij sprintte naar een 10"18 op de 60m en naar een 13"86 op zijn 60m horden. Hij sprong 1m18 hoog maar kwam in pijnlijk contact met de lat. Bij hockeybal bleef hij net onder het ACES-record met een knappe 35m22. Bij de miniemen meisjes zagen we 3 Wichelse Ratjes in actie. Luna Van De Wiele stootte de kogel 6m39 ver, sprong 3m87 ver en kon op de 150m naar een mooie 22"26 lopen. Lize De Wilde sprong 3m81 ver, maar liet iets ze veel liggen bij haar afstoot, en ze liep naar een 23"33 op haar 150m. Eva Holsbeke sprong 3m57 ver, liep op haar 150m naar een 25"73 en spurtte op de 60m horden naar een 14"39. Tot slot kwamen nog 2 Wichelse Ratjes in actie bij de miniemen jongens. Louis Santens liep naar een 25"73 op zijn 150m en wierp bij het discuswerpen de schijf naar een persoonlijk record van 13m86. Jonas Verschuere verbeterde maar liefst 3 ACES-records. Bij 80m horden kwam hij over de meet met een knappe 13"64, snelde op zijn 150m naar 19"39 en wierp de schijf 20m24 ver bij het discuswerpen. Bij het hoogspringen kwam hij nipt te kort voor 1m48, maar met 1m44 mag hij zeker tevreden zijn.

Oefenmeeting 2020

14 atleten waagden zich in deze bizarre tijden aan onze oefenmeeting. Een wedstrijd tussen onze Ratjes met als doel onze atleten (jongens en meisjes door elkaar) terug wat wedstrijdritme te geven. 4 Wichelse benjamins stonden op de piste klaar om het beste van zichzelf te geven. Finn Laenens en Leon Corne liepen bij 60m de hele tijd op dezelfde hoogte en dat was ook te zien in de uitslag, ze liepen naar 11"39. Beide heren kwamen ook nog in actie in het verspringen. Leon sprong 2m73 en Finn 3m08. Ook bij de meisjes zagen we 2 Wichelse Ratjes in actie. Erika Verhoeyen en Lotte De Bock namen deel aan alle drie de proeven. Bij de 60m bleven de meisjes ook dicht bij elkaar, maar kon Erika net op het einde Lotte voorbijlopen. Erika liep naar 10"85 en Lotte naar 11"09. Ook bij het verspringen was het verschil maar enkele centimeters. Deze keer kon Lotte, met 3m11, net iets verder springen dan Erika met 3m06. Bij kogel stootte Lotte 3m89 en Erika 6m25 ver. Bij de pupillen zagen we 6 atleten passeren. Milan Missotten kwam enkel voor de 60m en deed dit zeer goed met een 9"87. Jammer dat hij toch niet koos voor een extra nummer. Nina Corne, die deze winter last had van een blessure aan de voet, nam deel aan de 60m en liep daar 10"29 en sprong ze 3m63 ver. Saartje De Smet snelde bij de 60m naar 11m15, sprong 2m71 ver en gooide bij het hockeybalwerpen, de proef waar ze het meeste naar uitkeek, de bal 12m11 ver. Maïte Van Britsom zit de laatste tijd veel te spelen op training. Bij haar betekent dit dat ze in vorm zit. Maïte nam deel aan 3 proeven en verbrak bij alle 3 de ACES-Records! Ze snelde op de 60m naar 9"02, sprong 3m87 ver en zweefde over de horden naar 11"40. Daan De Bock nam ook deel aan 3 proeven. Hij snelde op zijn 60m naar 10"58, gooide de bal bij hockey 26m27 en sprong 3m58 ver. Arthur Verhoeyen was de enigste van de Wichelse Ratjes die deelnam aan alle 4 de proeven. Hij snelde op de 60m naar 9"33, verbaasde zichzelf bij het verspring door net onder de 4 meter de springen met 3m93, bij de horden liep hij naar 12"66 en bij hockey verbrak hij zelfs het ACES-Record door de bal 36m53 te gooien. 3 meisjes en 2 jongens bij de miniemen. Eva Holsbeke en Liv Droessaert waagden zich aan het hoogspringen. Eva had blijkbaar haar dagje niet, ze sprong 1m10 en stootte de kogel 5m78 ver. Liv sprong net iets hoger met 1m15 en verweerde zich sterk tussen de jongen om de 80m met een 12"81. Lize De Wilde, die net terug was van vakantie, sprintte net iets sneller op de 80m naar 12"41. Op de 60m horden liep naar een sterke 12"60. Bij de jongens zagen we voor de eerste Louis Santens op de piste. Hij deed het meer dan goed door op zijn 80m naar een 13"88 te lopen en bij kogel bleef hij net onder 5 meter met 4m95. Naast Louis zagen we ook nog Jonas Verschuere. Ook hij verbrak alle ACES-Records op de proeven waaraan hij deelnam. Op sprintte op de 80m naar 10"72 en bleef zo net voor zijn mede-Ratje Josse bij een zeer spannende spurt. Bij de horden snelde Jonas naar 13"88 en stootte hij de kogel 9m11 ver. 

#RunAgainstCorona

De jeugdatleten van ACES Wichelen blijven bewegen en laten zich niet stoppen door het coronavirus! Alle trainingen worden uitgevoerd volgens de maatregelen samen met mama, papa, broer(s) of zus(sen).

BK Cross Brussel 2020

6 Wichelse atleetjes trokken naar het Belgisch Kampioenschap te Brussel. Ze kregen een modderig parcours voorgeschoteld met stukken waar er zeer veel tegenwind opstak. Diede Goeman kwam als eerste in actie. Ze vertrok goed maar vond nooit echt haar ritme deze wedstrijd. Ze behaalde wel nog een mooie 55ste plaats. Diaz Van de Cauter startte in het pak van alle atleten, maar wist telkens zeer mooi op te schuiven. Hij finishte als 24ste. De man in vorm, Winter Van de Cauter, was nog zeer moe na zijn terugreis. Maar hij startte goed en was mee met de eerste gelederen. Hij kwam als 10de over de meet en mag zeker tevreden zijn over zijn plaats. Ruth Van Steendam heeft het niet zo voor de modder. Leuk is het wel, maar om er door te lopen? Ze bleef gedurende de wedstrijd mooi opschuiven met eindigde op een 54ste plaats. Eva Holsbeke had een totale off-day. Met steken in de zij kon ze nooit haar tempo vinden en kwam als 62ste over de meet. Ook Mattis Meuleman zette zijn beste beentje voor. Hij liep een zeer constante wedstrijd en raapte nog enkele atleten op in zijn laatste ronde. Hij kwam als 73ste over de finish.

Jeugdmeerkamp Indoor 2020

Voor de allereerste keer stond er een meerkamp indoor gepland op de kalender. 11 Wichelse atleten stonden de hele dag paraat om 4 of 5 disciplines af te werken. Jefke De Frenne behaalde in totaal 663 punten op zijn 4-kamp. Hij zette ook goede prestaties neer op zijn 60m (10"75), ver (2m72), kogel (3m52) en 600 (2'39"18). Jefke verbeterde ook 2 Wichelse Records. Bij de benjamins meisjes 3 Wichelse atleetjes. Erika Verhoeyen behaalde in totaal 739 punten op haar 4-kamp. Dankzij haar prestaties op de 60m (10"78), ver (2m56), kogel (4m62) en 600m (2'28"82) verbeterde ze ook 3 Wichelse Records. Ook Lena Neels kwam naar deze wedstrijd. Ze behaalde 422 punten en zette haar beste beentje voor op de 60m (12"04), ver (2m60), kogel (3m53) en 600m (2'37"20). Rosalie Storme behaalde op haar meerkamp bij de benjamins 404 punten. Ook presteerde ze op de 60m (12"06), ver (2m09), kogel (4m13) en 600 (2'36"25). Ook 3 pupillen meisjes en 3 pupillen jongens op de meerkamp. Emme-Lotte Storme behaalde 670 punten. Hier en daar een beetje teleurstelling bij Emme-Lotte maar ze mag zeker tevreden zijn met haar prestaties op de 60m (10"79), ver (2m66), kogel (3m00) en 1000 (4'25"59). Nore Vyncke behaalde dankzij haar 60m (10"51), ver (2m12), kogel (3m46) en 1000m (4'11"11) een eindtotaal van 765 punten. Maïte Van Britsom zat in een zeer goede vorm en dat zag je vandaag. Ze behaalde een puntentotaal van 1592 punten door haar 60m (8"99), ver (3m77), kogel (6m27) en 1000m (4'09"79). Ze verbeterde tevens 3 Wichelse Records. 3 speelvogels bij de pupillen jongens. Arthur Verhoeyen had in het begin redelijk wat stress maar na zijn eerste proeven merkte je daar niets meer van. Hij behaalde een eindtotaal van 1187 punten dankzij zijn 60m (9"63), ver (3m33), kogel (6m22) en 1000m (4'35"40). En hij verbeterde ook 2 Wichelse Records. Bent Schelfhout heeft vandaag geleerd dat hij nog moet leren lopen met het hoofdje. Door zijn 60m (10"70), ver (3m10), kogel (4m93) en 1000m (3'59"37) behaalde hij een puntentotaal van 1050 punten. Pepijn Storme was de kleinste speelvogel vandaag en je zag dat hij bij de verschillende disciplines beter geconcentreerd was dan de voorbije wedstrijden. Hij behaalde een puntentotaal van 1364 punten en verbeterde 2 Wichelse Records dankzij zijn prestaties op de 60m (9"69), ver (2m82), kogel (5m00) en 1000m (3'39"58). De enige Wichelse atleet bij de miniemen was Jonas Verschuere. Hij behaalde op zijn 5-kamp een eindtotaal van 3050 punten. Hij verbeterde maar liefst 5 Wichelse Records dankzij zijn prestaties op de 60m (8"41), hoog (1m39), kogel (7m44), ver (4m82) en 1000m (3'19"51).

Cross Lebbeke 2020

Storm Dennis hield enkele Wichelse Ratjes niet tegen om naar Lebbeke te gaan. Ella Schouppe kwam als eerste in actie. Als een van de kleinste stond ze aan de start. Ze startte goed, maar kwam ten val in de eerste bocht nadat een andere atlete op haar voet kwam staan. Maar Ella stelde zich recht en begon aan een knappe inhaalrace. Met een 15de plaats mag ze zeker tevreden zijn over haar 2de wedstrijd. Diaz Van De Cauter startte iets ten opzichte van de zijn laatste wedstrijd een beetje minder. Maar ook Diaz begon aan een inhaalrace en wist op het einde nog een heel pak atleten in te halen. Hij finishte als 10de. Zijn broer Winter Van De Cauter startte dan zeer snel en zat direct in het spoor van de koploper. Maar de tacktiek die hij besproken had met de trainer viel al na een paar meter al in het water. De koploper verloor zijn spike en staakte de wedstrijd. Winter moest dan nog een hele wedstrijd alleen lopen met de achtervolgers in zijn spoor. En na een zeer spannende eindspurt wist Winter toch als 1ste over de meet te lopen. En ik kan je vertellen dat hij voor deze overwinning zeer diep heeft moeten gaan, want zelfs op het podium was hij nog aan het 'sterven'. Een beetje later zagen we dan nog Mattis Meuleman van start gaan. Hij startte vlot en hield zijn tempo zeer mooi aan. Hij bleef mooi opschuiven maar moet toch nog leren om niet te veel rond te kijken tijdens de wedstrijd. Maar met een 20ste? plaats mag hij zeker tevreden terug kijken.

Buffalomeeting 2020

Op deze meeting zagen 11 Wichelse Ratjes passeren. Fleur Van Dienderen en Chloë Christiaens kwamen voor de allereerste keer naar de Topsporthal. Dat beide dames in het begin stress hadden, kon je zeer goed opmerken. Maar gedurende de dag bleek van stress geen sprake meer te zijn. Beide meisjes namen deel aan het verspringen en 60m. Fleur sprong 1m78 en spurtte op de 60m naar 13"07. Chloë sprong 2m02 en liep 11"08. Ook zagen we Lotte De Bock en Diede Goeman bij de benjamins meisjes. Lotte sprong 2m68 ver en liep 11"02 op de 60m. Terwijl Diede 2m75 sprong en snelde naar 10"56 op de 60m. Deze vier meisjes vormde ook een volledig Wichels groepje voor de 4x200. Lotte, Fleur, Chloë en Diede snelden samen naar een mooie 2'43"97. Bij de benjamin jongens zagen we Louis Lammens op de 4x200. Samen Tuur, Joren en Pepijn snelden ze naar een 2'49"09, wat tevens een nieuw ACES-Record is. 1 jongen en 2 meisjes bij de pupillen. Daan De Bock nam deel aan het kogelstoten en 60m. Daan stootte de kogel 4m85 ver en bleef met 10"45 net boven zijn persoonlijk record. Maïte Van Britsom en Saartje De Smet namen deel aan de 60m en het verspringen. Saartje liep naar een mooie 10"84 en sprong 1m75. Maïte had een superdag. Ze verbrak 2 ACES-Records. In het verspringen sprong ze naar 3m30 en op de 60m verscherpte ze de tijd naar 9"12. Saartje en Maïte namen samen Lotte en Wies deel aan de 4x200. Ook hier werd het ACES-Record verbroken. Deze dames liepen naar knappe 2'18"11. Bij de miniemen zagen we Wout Vergaelen op de 60m. Hij snelde naar 9"30 waarmee hij 5 honderdste boven zijn record bleef. Luna Van De Wiele zagen op het verspringen en de 60m. Bij het verspringen verbeterde ze het ACES-Record naar 3m47. Op de 60m snelde ze naar 9"42. Luna nam nog deel aan de 4x200 samen met Mano, Marthe en Lotte. Ook hier werd het ACES-Record verbroken. Deze dames liepen naar een knappe 2'09"08. Ook Jonas Verschuere was weer van de partij. Hij nam deel aan de 60m en 60m horden. Op de 60 liep hij naar 8"43 en op de horden naar 10"31. Telkens bleef hij enkele honderdste boven zijn records. Samen met Tiemen, Jaron en Josse nam Jonas nog deel aan de 4x200. Ook hier werd het ACES-Record verbroken. Dit viertal liep naar een snelle 1'57"22.

Indoormeeting RCG 2020

16 Wichelse Ratjes gingen naar onze eigen indoormeeting. Bij de benjamin meisjes zagen we 3 Wichelse Ratjes. Rosalie Storme kwam voor de eerste keer naar de topsporthal. Ze sprong 2m12 ver en liep op de 60m naar een 12"11. Lena Neels sprong 2m69 ver en liep met 11"90 net onder de 12 seconden op de 60m. En dan zagen we ook nog Lotte De Bock. Zij sprong net 3m00 ver en liep 11"00 op de 60m. Bij de jongens 1 Wichels Ratje. Finn Laenens sprong 2m12 ver en liep 12"11 op de 60m. Bij de pupillen zagen we 2 meisjes. Maite Van Britsom liep 12"63 op de 60m horden en liep ook een mooie 9"39 op de 60m. Emme-Lotte Storme stootte de kogel 2m79 ver, sprong 2m58 ver en liep 10"97 op de 60m. Bij de jongens 6 Wichelse deelnemers. Bent Schelfhout sprong 3m12 ver, stootte de kogel 4m35 ver en liep 10"40 op de 60m. Pepijn Storme bleef met 2m95 onder de 3 meter bij het verspringen. Hij stootte ook nog de kogel 4m34 ver en liep naar een mooie 9"69 op de 60m. Milan Missotten en Matisse Famaey kregen we eindelijk na weken overtuigen toch eens op een wedstrijd. Beide jongens deden het zeer voortreffelijk op de 60m. Milan liep 9"69 en Matisse bleef net achter hem met 9"95. Senne Drieghe had zeer veel stress bij zijn eerste wedstrijd. Maar hij deed het niet onaardig. Hij sprong 2m36 ver en liep 11"64 op de 60m. Daan De Bock keek vooral uit naar het kogelstoten en stootte deze 5m39 ver en hij sprong ook nog 2m70 ver. 2 meisjes en 2 jongens bij de miniemen. Luna Van De Wiele en Lize De Wilde deden beide de 60m en 150m. Lize liep naar 9"49 op de 60m en 23"59 op de 150m. Luna deed het telkens het een tikkeltje sneller dan Lize. Zij liep op de 60m naar 9"38 en 23"55 op de 150m. Bij de jongens zagen we Wout Vergaelen enkel op 60m. Hij liep naar een mooie 9"25. Jonas Verschuere snelde naar 8"39 op de 60m, op de 60m horden liep hij naar een mooie 10"28 en op de 150m naar een snelle 19"98.

Cross Hamme 2020

Eindelijk eens een 'echte' cross dit seizoen. Modder, modder en nog eens modder kregen onze Ratjes voorgeschoteld. Lena Neels dook als eerste Wichelse Ratje in de modder. Ze startte goed en bleef haar plek mooi verdedigen en kwam als 9de over de meet. Diede Goeman startte goed en schoof nog enkele plaatsen op doorheen de wedstrijd, met een mooie 7de plaats tot gevolg. Het was al eventjes geleden dat we Warre Sichien op een wedstrijd zagen. Hij liep tijdens de wedstrijd naar een knappe 13de plaats. Diaz Van De Cauter heeft de smaak te pakken om snel te starten en deed dit vandaag terug. Hij liep naar een zeer verdienstelijke 9de plaats. Leon Corne en Finn Laenens bleven tijdens wedstrijd zeer dicht bij elkaar. Enkel op het einde kon Leon nog dat tikkeltje sneller. Zij kwamen als 37ste en 43ste over de meet. Saartje De Smet startte vandaag iets te snel en moest dit op het einde bekopen, maar met 27ste plaats mag ze zeker tevreden zijn. De verrassing van vandaag kwam van Maïte Van Britsom. Ze startte snel en wist zich kranig te verweren bij de eerste lopers en met een stevige eindsprint kwam ze als 10de over de meet. Nina Corne blijft last hebben van haar voetblessure en dan is dit parcours geen cadeau. Ze bleef moedig doorbijten en finishte als 34ste. Winter Van De Cauter mistte zijn start een beetje en moest direct achtervolgen. Hij haalde een heel pak atleten terug in en kwam net tekort voor het podium. Maar met een 4de plaats mag hij zeker fier zijn. Eva Holsbeke was de pechvogel van de dag. Ze startte goed, had enkele meters voor op de 4de loper, maar kwam ten val. Ze probeerde nog terug te lopen maar viel, een beetje letterlijk, net naast het podium. Bij Ruth Van Steendam zat het vandaag ook niet mee. Bij de start kwam er een spike vol op haar voet terecht. Maar ze verbeet de pijn en strandde op een knappe 13de plaats. Lize De Wilde en Maite Mannaert zagen dit parcours totaal niet zitten. Beide dames hebben liever een droog parcours. Maar dit parcours was een mooi voorbeeld hoe sommige trainers zich de cross echt herinneren. Lize schoof gedurende wedstrijd mooi op naar een 11de plaats. Maite had het duidelijk iets lastiger op dit parcours en kwam als 21ste over de finish. Mattis Meuleman kwam als enige miniem bij de jongens aan de start. Hij startte rustig en bleef mooi opschuiven tijdens de wedstrijd met een 25ste plaats tot gevolg.

Cross Bornem 2020

Op zondag 26 januari gingen enkele Wichelse Ratjes naar de cross te Bornem. Jorre Vyncke kwam als eerste in actie bij de kangoeroes. Hij startte goed en schoof gedurende de wedstrijd mooi op. Diede Goeman startte veel beter dan in Maldegem en zat mooi vooraan in het pak, en kwam als 11de over de meet. Arne Huysmans ging van start in zijn tweede cross. Hij startte in het pak en zijn motor kwam iets te laat van start. Maar met een 26ste plaats mag hij zeker tevreden zijn. Bij Diaz Van De Cauter was het een groot verschil ten opzichte in Maldegem. Deze keer startte hij zeer snel en wist dit zelfs vol te houden tot op het einde met een mooie 13de plaats tot gevolg. Nore Vyncke startte iets rustiger. Maar Nore kennende raapte ze de tegenstanders op gedurende de wedstrijd. Ze kwam als 15de over meet. Winter Van De Cauter wou revanche voor de pech die hij had in Maldegem. Hij startte snel en sloot bij de kopgroep aan, en op het einde kwam dan zijn verschroeiende eindsprint. Hij kwam als 1ste over meet na een zeer snelle wedstrijd. Mattis Meuleman hield de Wichelse eer hoog bij de miniemen. Je ziet dat hij gedurende de trainingen veel progressie maakt en dat zag je ook vandaag in de wedstrijd. Hij kwam als 31ste over de meet.

PK CROSS MALDEGEM 2020

Op zondag 12 januari gingen we met de club naar het Provinciaal Kampioenschap te Maldegem. 14 Wichelse Ratjes kwamen in actie op deze cross. Lotte De Bock kwam als eerste in actie. Zij moest tot op het einde vechten voor een podiumplaats. Maar clubgenote Lio was een pinkje sneller op het einde en zo kwam Lotte als 4de over eindmeet. Diede Goeman startte niet zo goed als anders, maar vocht zich terug in de wedstrijd. Een 36ste plaats als resultaat. Louis Lammens en Jefke De Frenne doken dan het veld in. Zij vochten onderling uit wie als eerste de meet zou bereiken. Een goede 47ste en 49ste plaats voor beide jongens. Diaz Van De Cauter startte beter als anders, maar kan het nog steeds niet laten om alle blaadjes in de bomen te tellen. Hij werd 31ste. De grote pechvogel van de dag was toch Winter Van De Cauter. Hij kwam bij de start ten val en moest als allerlaatste beginnen aan zijn wedstrijd. Maar aan inzet geen gebrek. Hij vocht zich elke meter terug en kwam zelfs nog als 3de over de finish. Waar zou hij geëindigd zijn moest hij niet gevallen zijn. In diezelfde reeks liepen ook Bent Schelfhout en Daan De Bock. Bent kwam terug na een knieblessure en mag met een 34ste plaats zeker tevreden zijn. Daan liep een goede wedstrijd en schoof stelselmatig op naar een 69ste plaats. Eva Holsbeke startte goed mee en probeerde met de voorste gelederen aan te pikken. Met een 8ste plaats in deze snelle wedstrijd tot resultaat. Liv Droessaert en Ruth Van Steendam liepen deze winter altijd al in elkaars buurt en ook deze keer was het niet anders. Liv kon op het einde nog een kleine versnelling plaatsen en kwam als 32ste over de meet. Ruth, die afgelopen weken ook sukkelde met een knieblessure, kwam als 35ste over de meet. Lize De Wilde ging rustig van start (ookal was het plan om snel te starten) en schoof tijdens de wedstrijd op naar een 24ste plaats. Mattis Meuleman vocht voor elke plaats die hij waard is en mag zeker tevreden zijn met een 52ste plaats. Jonas Verschuere liep de hele wedstrijd samen met clubmakker Jaron zij aan zij. Maar hij wist nog in de eindsprint Jaron achter zich te houden en kwam als 19de over de meet.

Foto's Crossen 2019

In 'Fotoalbums' kan je volgende wedstrijden terugvinden:

- Oefencross Beernem 2019

- CrossCup Relays Berlare 2019

- Cross Aalter 2019

- Cross Deinze 2019

- Cross Zele 2019

- Cross Berlare 2019

- Cross Ertvelde 2019